Travel

Weekendul meu în Bari

May 10, 2017
IMG_0506

Bună dimineața! …sau mai bine spus: Buongiorno!

Chiar daca m-am întors doar de două zile din Italia, revăd cu multă plăcere fotografiile care imi aduc zâmbetul pe buze de fiecare dată când mă gândesc la weekend-ul petrecut în regiunea Puglia.

Cum m-am hotărât să plec în Bari? În primul rând, îmi doream încă de ultima dată cand am vizitat Italia să mai revin. În noiembrie am ales Roma, pentru a simți energia și agitația caracteristică, iar de această dată mi-am dorit să mai trăiesc experiența italienească, dar într-o zonă mult mai liniștită, unde să mă pot bucura și de peisajele pitorești ce se întind pe coasta de Est a Italiei.

IMG_0187

Biletele de avion le-am luat primele, cu o lună înainte, de pe Wizz, iar următorul pas a fost cazarea. Am preferat să caut pe Airbnb, unde am găsit un apartament  foarte drăguț și cochet, situat într-o zonă perfectă.

A urmat perioada de nerăbdare și cea în care verificam starea vremii zilnic. Totuși, vremea a fost de partea mea și m-am putut bucura de razele soarelui în fiecare zi…și da, credeți-mă! soarele italienesc este mai „prietenos” decât cel ce strălucește pe străzile haotice din București.

IMG_0164

Drumul de la aeroport până în Bari este extrem de simplu, întrucât se află o gară chiar la 3 minute distanță, ba mai mult, în 20 de minute ajungi în frumosul orășel Bari. După ce mi-am lăsat bagajele în apartament, am luat trenul spre Polignano a Mare, unde am savurat cea mai bună pizza pe care am mâncat-o vreodată, la restaurantul Casa Mia. Singura problemă pe care ar trebui să ți-o faci acolo este pe care pizza să o alegi, deoarece gustul cu siguranță va fi la fel de bun.

Polignano m-a fascinat pentru peisajele superbe ce se întind la malul mării, pentru străduțele înguste și pline de farmec, iar toate clădirile mi-au atras atenția prin arhitectura specifică și prin faptul că fiecare locuitor și-a pus amprenta asupra lor cu mici detalii, dându-le viață astfel.

IMG_0205IMG_0170

IMG_0182

IMG_0286

IMG_0298

A doua zi am luat trenul spre Monopoli, unde am alergat după apus, ca mai apoi să mă bucur de atmosfera din centrul vechi al orășelului, unde chiar toți oamenii îți zâmbeau din suflet. Nu știu dacă mi s-a părut sau nu, dar mie mi-a „zâmbit” și o gelaterie pe care nu am putut-o refuza de fiecare dată când treceam pe lângă ea.

IMG_0359

Dimineața am simțit cu adevărat că mă aflu in Italia, unde cappuccino și croissant-ul, cornetto cum îl numesc ei, este modul perfect de a-ți începe ziua.

IMG_0178

Ținutele purtate de mine au fost cât mai lejere, iar albul a dominat, pentru că mereu mă duce cu gândul la mare, soare și fericire, exact de ce am avut parte în Bari. Perechea preferată de Converse nu imi lipsește niciodată din bagaj, iar restul ținutei se compune din piese basic și multă energie pentru a descoperi cât mai multe din poveștile ce Puglia le are de spus.

IMG_0505

18319107_1129972230468338_2983400258384059007_o

Vouă ce locuri v-au rămas în suflet din Italia? Ce recomandări aveți pentru mine?

 

No Comments

Leave a Reply